Koji je najbolji CMS?

Kreiranje uspešnog veb sajta je sada lakše nego ikada zbog Content Management System (CMS). Sa CMS-om možete da kreirate i objavite razne veb sadržaje.

CMS vam pomaže

  • da zadržite vaš sajt da bude dobro organizovan i sveobuhvatan,
  • smanjite troškove održavanja sajta,
  • povećati sigurnost podataka.

Na ovaj način, CMS je izvanredno rešenje za mala i srednja preduzeća, za portale idr.

Šta je CMS i kako da počnete sa CMS sajtom?

CMS je multifunkcionalna aplikacija. Ona je u stanju da stvori moćan portal u roku od nekoliko minuta i ima široku podršku zajednice. CMS portali nude intuitivnu administraciju i raspolažu detaljnim uputstvima. CMS se sastoji od upravljanja sadržajem koji omogućava upravljanje i menjanje sadržaja bez naprednih webmaster znanja, koji koristi nove informacije za ažuriranje sajta.

Da biste pokrenuli uspešan sajt, biće vam potreban pouzdan hosting provajder koji nudi CMS-optimizovane servere i stručnu podršku za pomoć, u slučaju da je to potrebno.

Uporđivanje Free Open Systems Source Content Management

Ovde smo izabrali neke od najpopularnijih besplatnih CMS alate. Možete izabrati bilo koji od njih za svoj sajt, u zavisnosti od vaših posebnih potreba ili organizacionih zahteva.

Joomla!

Joomla! je jedan od najboljih i najkorišćeniji CMS aplikacija. Pogodan je za stvaranje korporativnih sajtova ili intranet, onlajn časopisa, portala i još mnogo toga. Joomla ima brojne mogućnosti za nadograđivanje, kao i veliki izbor dodatnih modula i komponenti koje će povećati vrednost vašeg sajta.

WordPress – nije samo blog

WordPress je najpopularnija blog aplikacija. Zbog svoje popularnosti i ogromne zajednice, sada možete da ga koristite za upravljanje složenim sadržajima.

Drupal

Sa Drupalom možete lako izgraditi mnogo različitih tipova veb stranica – od jednostavnih veb blogova do velikih portala. Drupal dizajn nije toliko lep kao Joomla, ali se veoma lako prilagođava, ima ugrađen alat za pretragu i search-engine friendli URL kao dodatni modul, diskusione mogućnosti i prikupljanje vesti.

Tipo3

TIPO3 je pogodan za poslovne sajtove i intranet. Tu je fleksibilan osnovni Tipo3 instalacija koja se može proširiti putem dodatnih gotovih modula i interfejsa. Dizajn TIPO3 je šablon zasnovan na tome vebmaster može da stvori sopstvene šablone pomoću konfiguracije jezika TipoScript.

e107

Sa e107 vebmaster može da kreira lako i brzo sajt. Tu je moćan blog sistem.