Prvi koraci u korišćenju WHM administrativnog panela

Da bi pristupili vašem WHM panelu, potrebno je da dodate /WHM nakon vašeg imena domena (pod uslovom domen ukazao na vaš VPS sa nama). Tako, na primer, ako je vaš sajt domain.com, moći ćete da pristupite svom VHM interfejsu tako što ćete posetiti http://domain.com/whm.

Ako vaš domen još nije ukazao na svoj VPS, ne brinite, i dalje ćete moći da pristupite svom WHM kucajući ime servera, a zatim ponovo dodavanje / WHM posle toga. Na primer, ako ste domaćin na vps9999.globalvps.net, moći ćete da pristupite svom WHM u bilo kom trenutku tako što ćete posetiti http://vm9999.globalvps.net/whm.

Imajte na umu da, bez obzira koji od ova dva načina koristite za pristup WHM-u, dobićete upozorenje da sertifikatu SSL koji se koristi za bezbedne ne može verovati, jer nije potpisan od strane poznatog Certificate Authoriti (CA).

Vi ne morate da brinete o ovom upozorenju – veza je i dalje sigurna i možete bezbedno da prihvatite. Razlog za upozorenje je da cPanel koristi Shared SSL. Još jednom, ovo nije problem i možete bezbedno da prihvatite sertifikat i pređite na stranicu za prijavu.

Kada prihvatite sertifikat, novi prozor prijava će se pojaviti pitajući vas za korisničko ime i lozinku. Korisničko ime je vaš cPanel korisničko ime i lozinka je vaš cPanel lozinka. Ako odbijete da sada uđete u akreditive za prijavljivanje i kliknite na dugme Otkaži, videćete standardno prijavljivanje na WHM:
Kada se prijavite, videćete WHM Početna
U levoj koloni su sve opcije koje imate za upravljanje hosting uslugom. Oni su podeljeni u nekoliko sekcija, a postoji opcija za brzo pronalaženje opcija koja vam je potrebna.

WHM admistrativni panel

WHM admistrativni panel

Imena sekcija su prilično razumljiva sama po sebi, a mi ćemo pokriti najvažnije u našim uputstvima. Sekcije koje će te verovatno najviše posećivati su paketi i funkcije naloga. Ovo je mesto gde možete da kreirate, izmenite i uklonite hosting pakete i račune. Mi ćemo ih detaljno obraditi.

Zatvoreno za komentarisanje.