Šta je WordPress?

WordPress je besplatan, web bazirani softverski program koji svako može da koristi za izradu i održavanje web sajta ili bloga.

Prvobitno je zamišljen kao lak način da podesite blog. Ali, zahvaljujući naporima velike zajednice programera koji rade na WordPress proširenju i unapredjivanju, WordPress je postao mnogo više od običnog sredstva za blogere.

Današnji WordPress je zaista „sistem za upravljanje sadržajem“(CMS), što znači da se može koristiti za pokretanje pune veličine, društvenih medija i bogatih poslovnih sajtova.

Postoji vise razloga zašto treba koristiti WordPress za novi sajt:

WordPress omogućava svakome da kreira i menja nove web stranice i „postove“ bloga koristeći samo web browser. Poznavanje HTML ili drugog koda nije potrebno. WordPress uređivački interfejs je veoma lak za korišćenje. Administrator lokacije može da dodeli različite nivoe pristupa korisnicima, omogućavajući im da doprinesu sajtu / blogu. Zato interfejs je web-based, pravljenje i uređivanje stranice može da se uradi sa bilo kog mesta sa internet konekcijom.
Blogging funkcije WordPressa omogućavaju vam da ažurirate svoj sajt često, da odgovoarate na komentare vaših čitalaca. WordPress je takođe odličan za pretraživače, jer pretraživači vole sveže sadržaje.