Ne ostavljajte lične podatke na društvenim mrežama !!!

O privatnosti podataka na društvenim mrežama puno se priča, ali se, izgleda slabo ko drži pravila da ne otkriva previše.

“Cookies”, “AdSense” i druge legalne metode praćenja korisničkih interesovanja tokom pretraživanja interneta, koje koriste i društvene mreže, odnosno kompanije iza njih, govore i mnoge druge podatke o vama.

Pomenuti servisi dobavljaju informacije o vašoj lokaciji, IP adresi, pretraživaču i operativnom sistemu, a ti podaci koriste se, između ostalog, za ciljano oglašavanje.

Očigledno je, da korisnici na društvenim mrežama dobrovoljno ostavljaju i svoje mnoge lične podatke, a da je neizvesno za šta će se sve ti podaci koristiti.

U najboljem slučaju videćete neku od reklama koja se plasirala upravo po vašem interesovanju, dobavljenom pomoću “Cookiesa”. U najgorem, pa to je bolje i da ne spominjemo…

Zato, ako već na legalan način Google i drugi mogu mnogo toga da saznaju o vama, ne dovodite sebe u situaciju da postanete žrtva, jer ste na Fejsu ili “Twitteru” izneli još gomilu ličnih podataka i interesovanja.

Time ste “potpisali” gomilu spam mejlova, SMS poruka i sličnih “daveža”, a mogu vam se desiti i mnogo gore stvari, poput krađe identiteta na internetu ili naloga na društvenim mrežama.

Zatvoreno za komentarisanje.